Miegas yra itin svarbi kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Nuo jo kokybės priklauso mūsų savijauta bei nuotaika. Todėl ypatingai svarbu tinkamai pasirinkti reikalingus miego atributus. Vienas svarbiausių – antklodė. Ji yra ne tik interjero detalė, bet ir šilumos bei saugumo simbolis kiekvienam – nuo mažiausio iki didžiausio.

Išsirinkti tinkamiausią antklodę dažnai yra nemenka užduotis, tačiau laikantis mūsų rekomendacijų ir savo nuojautos, tai taps daug lengviau. Svarbu suprasti, kad ne vien antklodės specifikacija lemia gerą miegą, bet ir jūsų asmeninių poreikių įsivertinimas. 

Išsinagrinėkite savo miego įpročius, kaip mėgstate miegoti – apsikloję su antklode tik dalinai ar visą kūną, o gal su antklode miegodami užsidengiate veidą? Išanalizavę tai, išsiaiškinsite antklodės sudėties tinkamumą. Miegantiems užsidengus veidą – nerekomenduojama rinktis sintetinių audinių antklodės, kadangi ji nepraleidžia drėgmės ar oro, todėl ant oda prakaituos, gali atsirasti spuogelių ir suprastėti bendra odos būklė. 

Įsiklausykite į save ir pabandykite suprasti, kokio svorio antklodė jums tinkamiausia. Dažnai girdime, kad sunki antklodė lygu geram miegui. Tai nebūtinai yra tiesa. Jeigu geriau ir patogiau jaučiatės su lengva antklode, kai jūsų neužgula joks svoris – nesikankinkite ir nesirinkite labai tankios antklodės, tikėdamiesi, jog ji jums padės geriau išsimiegoti. 

Įsitikinkite, kad norimos antklodės dydis bus jums tinkamas. Labai svarbu pasirinkti tinkamą antklodės dydį. Net ir miegant vienam, kartais gali norėtis itin didelės antklodės, kurią įprastai renkamasi, miegant dviese. Yra žmonių, kurie mėgsta susisupti į antklodę ir vis tiek nejausti jokio suvaržymo.

Atkreipkite dėmesį į savo jautrumą audiniams ir turimas alergijas. Tokiais atvejais, kai žmogus yra itin jautrus arba turintis įvairių alergijų – geriausia rinktis vilnonę antklodę. Vilna yra natūralus pluoštas, ji antibakterinė ir antialerginė, turinti begales teigiamų savybių, žinomas jau senovės.

Mūsų antklodės pagamintos Lietuvoje, iš sertifikuotos vilnos, todėl jos yra saugios net kūdikiams. Būtent natūralios vilnos antklodės gali tikti kiekvienam. Tereikia tinkamai pasirinkti užpildo tūrį, antklodės svorį ir viršutinį audinį. Kadangi mes vilnos gaminius siuvame patys -  galime pasiūti jūsų svajonių antklodę, kuri atitiks visus lūkesčius. 

Antklodę rinkis čia