Vilna – populiari ir patraukli visame pasaulyje dėl savo švelnios, malonios odai tekstūros, natūralumo, ilgaamžiškumo ir universalumo. Vilnos pluoštas gamyboje naudojamas itin plačiai – nuo rūbų, aksesuarų iki namams skirtų gaminių: pagalvių, antklodžių, paklotų, kilimėlių ir kt. Dėl savo sudėtinės struktūros, vilnos pluoštas pasižymi įvairiomis teigiamomis savybėmis.

 

Palaiko optimalią kūnui temperatūrą. Priešingai nei sintetinės medžiagos, vilnos pluoštas aktyviai reaguoja į kintančią kūno temperatūrą ir puikiai prie jos prisitaiko. Dėl unikalių audinio savybių, žemoje oro temperatūroje jausitės šiltai ir bus pakankamai vėsu esant aukštai oro temperatūrai.

Maloni odai. Dėl plonesnio ir lankstesnio plauko, vilna yra itin švelni ir minkšta, maloni odai, todėl šio pluošto gaminiai tinka kūdikiams, vaikams ir jautriems žmonėms. Vilna savyje turi natūralaus riebalo – lanolino, kuris pasižymi antibakterinėmis savybėmis.

Nesiglamžo. Vilna yra natūraliai elastinga, todėl gaminiai su šiuo pluoštu nesiglamžo ir išlaiko savo formą. Dėl šios audinio savybės, vilnos gaminiai pasižymi ilgaamžiškumu.

Lengva prižiūrėti. Vilnoje esantis lanolinas  saugo vilnos pluoštą nuo nešvarumų, neleidžia taip greitai įsigerti kvapams, todėl vilnos gaminių nereikia dažnai skalbti. Gaminį dažniausiai užtenka išvėdinti gryname ore, saugant nuo tiesioginių saulės spindulių. Skalbiant ar valant vilnos gaminius, svarbu naudoti kuo natūralesnes, vilnai skirtas skalbimo priemones.

Atspari karščiui ir ugniai. Dėl savo cheminės sudėties, vilna yra natūraliai atspari ugniai. Vilna yra neimli liepsnoms – ji nesilydo ir neprilimpa prie odos, todėl yra kur kas saugesnė už sintetinius pluoštus.

Atspari UV spinduliams. Lyginant su kitais pluoštais, vilnos gaminiai puikiai saugo nuo ultravioletinių spindulių. Natūralus pluoštas per milijonus metų evoliucionavo ir prisitaikė prie aplinkos veiksnių, taip saugodamas avis nuo neigiamo saulės poveikio.

Draugiška aplinkai. Vilna yra labiausiai pakartotinai naudojamas ir perdirbamas pluoštas. Iš perdirbtos vilnos gaminami nauji ilgalaikiai produktai, tokie kaip rūbai, čiužiniai, įvairūs apmušalai. Neperdirbta vilna 100% natūraliai suyra.

Greitai sugeria ir išgarina drėgmę. Vilna sugeria drėgmę, kurią išskiria žmogaus kūnas ir greitai ją išgarina, kartu saugodama nuo nemalonaus prakaito kvapo, leidžia kūnui kvėpuoti.

Daugiau apie „VitaHome“ vilnos gaminius čia.